United Cubs Toernooi in Jinja, Oeganda

Het onder de 16 toernooi november 2015 werd georganiseerd door Creation-Africa in samenwerking met het Jinja District afdeling Onderwijs en Sport en is mogelijk gemaakt door United Cubs Nederland.

Het thema was: “Play for a Smile” met het doel kinderen de mogelijkheid te geven met elkaar te sporten. Kinderen onder 16 jaar kwamen niet aan bod in de plannen van de nationale sportagenda onder de 16 werden verricht door de regering van Uganda nog in de nationale sporten kalender van Oeganda. Dankzij United Cubs die dit initiatief ondersteunde hadden kinderen de mogelijkheid plezier te hebben.team geel

Vanuit het Jinja District afdeling Onderwijs en Sport heeft Mr. Moses Mutakisa geholpen in contact met de hoofden van alle scholen in Jinja District om hun spelers voor te bereiden op de gestelde date.26-30 november.

Samen met het sportcomité van de basisscholen, bestaande uit docenten en enkele leden van de school en enkele leden van het gemeentelijk onderwijs kantoor, had een vergadering om de condities, duur, het aantal teams wat zou gaan spelen, welke velden we zouden gaan gebruiken te bespreken. De begroting werd bekeken waardoor de trekkingen, armaturen, markering van de velden en het instellen van andere kleine commissies konden worden bepaald om het toernooi een succes te maken.

Het toernooi betrof 21 scholen van elke school zowel jongens als meisjes. Elke school bracht 40 spelers (jongens en meisjes) en 4 leerkrachten. Het totaal aantal spelers was 840, jongens en meisjes, 84 leraren waren betrokken. Alle spelers, docenten, vrijwilligers en ambtenaren kregen een maaltijd bestaande uit vlees en rijst mix samen (Pilou) en drinken. Dit alle 4 de dagen van het toernooi. De scheidsrechters huurden we van de scheidsrechter Association.IMG-20151127-WA0023

De eerste dag waren voorrondes voor de jongens De tweede dag waren voorrondes voor de meisjes. Op de derde dag werden de kwartfinales jongens en meisjes gespeeld. De vierde, en laatste dag, werden de halve finales en de finales gespeeld in het Main Street gebied en Walukuba Community Centre gebied. Het toernooi trok veel toeschouwers en kinderen uit de gemeenschappen waar ze werden gespeeld.

Door de fondsen van United Cubs waren we in staat om dit toernooi te organiseren. 160 kinderen hadden een t-shirt met het logo van United Cubs en IMG-20151205-WA0030het thema van het toernooi. Alle vier de teams van de jongens en meisjes die de halve finales hadden kregen een shirt.

Bij de meisjes ging de eerste prijs naar Main StreetPrimary School diedeChampionLegerBoarding School versloeg met penalties.Bij de jongens werd de eerste prijs gewonnen door de Walukuba West Primary School na een 1-0 zege tegen Help Primary School. De winnaars kregIMG-20151205-WA0029en een gouden medaille en de nummers twee een zilveren medaille. In een persoonlijk woord bij de prijsuitreiking bedankte de burgemeester van Jinja United Cubsvoor de financiering vanhet toernooi de afgelopen twee jaar en ookvoor het bieden van een mogelijkheid aan de meisjesdit jaar. Hij heeft de wens dat UnitedCubs dit elk jaar zou kunnen mogelijkmaken enbedankteJulienneen Brianvoor het organiseren. De burgemeester eindigdezijn toespraakdoor te zeggenhet is met recht geweest:”Play for a Smile”.

Gods zegen!IMG-20151127-WA0018

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *