Kimilili

United Cubs bestaat 5 jaar!

Precies vijf jaar geleden begon het allemaal in West Kenia. Daar werd het startschot gegeven voor de ‘First Orange Lion Cup’ in Kimilili. Een start om nooit meer te vergeten!

Aan het begin van dit prachtige toernooi stonden Frank Daamen, Jeroen Peters, Marcel Bemelmans, Laurens Ultee en Stefan van Herten, vergezeld door hun oranje Jeep. Zij besloten in maart 2010 ruim 20.000 kilometer af te leggen door Europa, het Midden-Oosten en Afrika om 75 dagen later de start van de FIFA World Cup bij te wonen in Zuid-Afrika. Maar bij voetbal kijken alleen zou het niet blijven: deze studenten wilden hun passies voor reizen, sport, avontuur en de mogelijkheid bij te dragen aan het goede doel combineren en organiseerden daarom in mei 2010 een voetbaltoernooi voor maar liefst 500 kinderen in Kimilili.

Geïnspireerd door wat de studenten in Kenia gezien hebben, zijn ze ook na hun terugkomst in Nederland doorgegaan om wereldwijd toernooien te faciliteren voor kinderen in ontwikkelingslanden onder de naam United Cubs (voorheen Orange Kids Foundation).

Precies vijf jaar na het eerste toernooi kijken we met trots en plezier terug op wat we de afgelopen jaren in samenwerking met jullie hebben bereikt op het gebied van sport en spel voor kinderen wereldwijd.

Maar liefst 35 sporttoernooien in meer dan 20 verschillende landen en 5600 kids die door een glimlach een onvergetelijke dag hebben gehad, dat is wat jullie in samenwerking met United Cubs mogelijk hebben gemaakt. Bedankt dus voor de afgelopen vijf jaar supporters, vrijwilligers, ambassadeurs, partnerorganisaties en alle anderen die hebben bijgedragen aan het uitvoeren van onze missie!

Vijf jaar United Cubs in cijfers:

35

Sporttoernooien

20

Verschillende landen

5600

Glimlach

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *