Toernooi Thika, Kenia

Thika, Kenia – 30 maart 2014

Na een hoop organisatie stonden we dan op het punt om de kleding uit te delen. 30 maart 2014. Een dag om nooit te vergeten. Met vijftig enthousiaste jongeren/kinderen, niet wetend wat hen te wachten stond, maar al blij met de spullen die ze gekregen hadden, liepen we richting het veld. Ze hadden van ons een felblauw shirt, een broekje en flesje aanmaaklimonade gekregen. Ze zagen er allemaal stralend uit.
De jongeren waren afkomstig uit Shade, een weeshuis in Thika, en een karateclub voor kansarme jongeren; initiatief van Stichting Fursa. In de voorbereiding hebben we hulp gehad van een nationale karatekampioen uit Kenia, die ons ook op de dag zelf een handje geholpen heeft. Vooral met uitleg van de spellen was het fijn dat hij het de kinderen in eigen taal uit kon leggen. Zonder hem was het voor ons een stuk lastiger geweest, dus wij zijn hem enorm dankbaar voor zijn hulp.

We hebben de kinderen Hollandse spellen laten spelen. Touwtrekken, zaklopen, sprinten, flessenvoetbal en kruiwagenlopen. Elk onderdeel duurde ongeveer 45 minuten, waarbij verschillende groepen tegen elkaar streden. Tussen de onderdelen door werden er koekjes, limonade, fruit,  brood en snoepjes uitgedeeld en uiteraard kreeg iedereen na afloop zijn of haar medaille. Wat was iedereen trots, ‘zo’n mooie medaille helemaal voor mij alleen!!’ Fantastisch om al die stralende hoofdjes te zien. De dag vloog voorbij en zowel de kids als wijzelf hebben enorm genoten. Een aanrader voor iedereen en een geweldig initiatief van United Cubs!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *