Toernooi Kibiku, Ngong Hills, Kenya

Kibiku, Ngong Hills, Kenya – 11 oktober 2014

Onderstaande verslag is geschreven door Rachelle. Zij heeft voor United Cubs een toernooi georganiseerd in Kenia. Rachelle, nogmaals hartstikke bedankt voor je inzet, je hebt een topprestatie neergezet!

Van 25 september tot en met 29 oktober heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij Women of Faith in Kenia. Ik ging langs bij hun hutten, was geschokt door de extreme armoede, ging mee naar de zondagsmis en leerde over hun goede maar vooral ook slechte tradities. Bijvoorbeeld de behandeling van een vrouw die in Kenia gelijk is aan een koe of een geit.

Women of Faith is een project, opgericht in 2011, dat geleid wordt door een Keniaanse vrouw. Het is gericht op het langdurig verbeteren van de levensomstandigheden van de Maasai vrouwen. Inmiddels bestaat ‘Women of Faith’ uit een groep van circa 22 Maasai vrouwen (met ieder 5 tot 12 kinderen) die geïnteresseerd zijn in het leren van vaardigheden, zoals de Engelse taal, naaien en business skills. Ook krijgen de kinderen van de vrouwen basis Engels en rekenles.

Graag wilde ik voor deze mensen een sporttoernooi organiseren. Dit was iets wat ze hier nog nooit hadden meegemaakt. Het was dan ook helemaal aan mij om dit op te zetten en invulling aan te geven. Erg spannend!

Na een aantal weekjes voorbereiding was het zover. Het veld was geprepareerd, de tent stond klaar, de koks waren druk bezig en we hadden shirts in de vier kleuren van Kenia klaarliggen.

We hadden gerekend op ongeveer 100 mensen. Al snel had het nieuws zich verspreid en uiteindelijk waren er circa 200 mensen aanwezig. Het is voor deze mensen een enorm groot ding om alleen al een T-shirt en een gratis maaltijd te kunnen krijgen.

Ik had een schema voor de dag gemaakt om zo verschillende spellen te kunnen doen, zoals voetbal, rennen en zaklopen. Aangezien we om 10 uur zouden beginnen, maar dit 12 uur werd, en we om 1 uur zouden lunchen, maar dit half 3 werd, waren we genoodzaakt om flexibel te handelen. Daarom besloot ik om zoveel mogelijk spellen tegelijkertijd te laten beginnen zodat iedereen iets kon doen. Al snel waren veel kinderen aan het spelen en was iedereen super enthousiast.

De voetbalwedstrijd was enorm spannend en penalty’s moesten de winnaar beslissen. Ook de estafette was een groot succes en de teams waren enorm aan het strijden. Het zaklopen en de beenrace zorgde voor veel gelach en zelfs de moeder deden mee. De kleine kinderen stonden in een lange rij om geschminkt te worden en een ballon te krijgen.

Het organiseren van dit toernooi was een geweldige ervaring voor mij. Het is fantastisch om te zien hoe veel plezier de kinderen hebben gehad. Zelfs weken na het toernooi zag ik overal in de omgeving nog kinderen rondlopen in de T-shirts, heel erg mooi om te zien.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *