3rd Orange Lion Cup bijna van start!

Nog minder dan twee weken, en dan zal de Third Orange Lion Cup in Brazilië van start gaan. Althans, als het weer ons meezit. De afgelopen dagen heeft het erg geregend en dit heeft het veld niet goed gedaan. Bangú, de wijk waar Vila Aliança in is gelegen is normaal een van de meest droge gebieden van de staat Rio de Janeiro, maar als het er regent, kan het flink hozen. Toch hebben we er vertrouwen in dat het toernooi niet verschoven hoeft te worden en de weersvoorspellingen voor komende week lijken ook prima te zijn.

Zoals eerder gezegd zullen tijdens het toernooi acht teams (10 tot 14 jaar) van acht verschillende scholen uit Bangú het tegen elkaar opnemen. De wijk wordt door velen gezien als één van de gevaarlijkste van Rio. Dit in verband met de zeven gevangenissen die er te vinden zijn en de vele favelas die de wijk omringen, waarvan de meest beruchte Vila Aliança heet. Deze favela is ruim veertig jaar oud. Slechts een paar jaar geleden zijn de modderwegen van beton voorzien en de meeste huizen zijn tegenwoordig van steen.

Desalniettemin ontbreken er nog allerlei basisvoorzieningen zoals een medische post en goede vervoersmogelijkheden naar het centrum van de stad. Daarnaast lijdt de wijk onder corruptie en concurrentie van politie en drugsdealers die de touwtjes in handen hebben. Een van de voetbalaccommodaties van IBISS is gelegen in Vila Aliança en zal het decor zijn voor ons toernooi. Vila Aliança is erg bekend in Brazilië, voornamelijk omdat de erg populaire muzikant Marcelo D2 er geboren is. Daarnaast heeft de favela enkele goede voetballers voortgebracht, waarvan Leonardo (oud voetballer van Ajax, Feyenoord en NAC) wellicht voor Nederlanders de meest bekende is.

Naast de gebruikelijke t-shirts en medailles van de Orange Kids Foundation hebben we voor deze editie een nieuwe sponsor weten te vinden. Het Franse bedrijf Pegasus is gespecialiseerd in het bedrukken van logo’s en prenten op allerlei kleding en accessoires. De voornaamste doelgroep van het bedrijf is kinderen en het laat kinderen normaal gesproken zelf de afbeeldingen op de kleding ontwerpen. Voor dit toernooi zullen er petjes met het logo van OKF bedrukt worden. Pegasus is een Europees opererend bedrijf en heeft veel lof uitgesproken over de organisatie van de Orange Kids Foundation en haar doelstelling en is geïnteresseerd in een eventuele uitgebreidere samenwerking.

Voor nu gaan de laatste voorbereidingen plaatsvinden. Komend weekend komen hopelijk alle spullen heelhuids aan uit Nederland en op maandag hebben we een bijeenkomst met ons team van 12 vrijwilligers die deze dag een succes gaan maken. Nu maar hopen dat ook de weergoden ons goed gestemd zijn, dan kan het niet meer mis gaan!

Abraços, Joeri Jaegers
Et au revoir, Victor Matei (French co-organisator)

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *