Ontwikkelingen rondom IBISS: onze reactie

United Cubs werkt al een aantal jaren op fijne wijze samen met Ibiss, een NGO met als werkgebied de favela’s van Rio de Janeiro. Wij zijn geschrokken van het artikel dat vanochtend verscheen in het NRC, met verwijzingen naar het handelen en opereren van wijlen directeur Ibiss, Nanko van Buuren. Ibiss heeft zelf ook gereageerd op het krantenartikel met een uitgebreid stuk op haar website.

Wij hebben niet voldoende informatie om de inhoud van het bewuste artikel van het NRC, en de achtergrondartikelen die hierbij horen, te beoordelen. Wat we wel weten is dat onze samenwerking met Ibiss en Nanko persoonlijk altijd goed is geweest en wij samen mooie dingen hebben gerealiseerd. De samenwerking tussen United Cubs en Ibiss heeft drie mooie toernooien in de favela’s van Rio opgeleverd, met als resulltaat ruim 250 “smiles”; 250 kinderen die we een mooie sportdag konden bezorgen. De financiën van en verantwoording over uitgaven voor toernooien verloopt bij United Cubs via onze vrijwilligers. Zij stellen een begroting op waarop wij als United Cubs-bestuur akkoord geven en zij verantwoorden zich over alle kosten alvorens wij geld verstrekken voor toernooi-uitgaven. Ook in Rio is dit altijd goed gegaan. Er waren plannen voor de organisatie van een nieuw sporttoernooi in Rio, maar dit kon na het plotselinge overlijden van Nanko geen doorgang vinden.

Als United Cubs hebben wij gesproken over wat wij vinden dat we als stichting moeten doen als zaken zoals de berichtgeving omtrent Ibiss van vanochtend zich voordoen. Zoals gezegd weten wij te weinig over de kwaliteit van de artikelen in het NRC en het achterliggende onderzoek en wij kunnen en willen daarom geen oordeel vellen. Wat we wel weten is dat wij het als verantwoord beleid zien om totdat er meer duidelijkheid is over de gang van zaken, behoudend te zijn in onze samenwerking met Ibiss. Er waren met Ibiss geen activiteiten gepland na Nanko’s overlijden en dit zal tot nader orde zo blijven.

We wachten verdere ontwikkelingen af.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *