Kids AV Zeewolde zetten zich in voor United Cubs!

Een kleine 200 kinderen zijn zaterdag 14 juni jl. in het centrum door burgemeester Gorter ‘weggeschoten’ voor de 6e editie van de Mini Marathon. Daarmee is het loopfeest, dat georganiseerd wordt door Atletiekvereniging Zeewolde in samenwerking met de centrumondernemers, weer groter gegroeid. Na de warming up door Amy’s dansstudio werden de deelnemers naar de start begeleid door de Blue Seals vanwaar zij in verschillende categorieën (met 2 jaar als jongste deelnemer!) verschillende afstanden liepen; de 1,1, de 2,1 of de 4,2 km oftewel de kwart, halve of hele mini Marathon! Nieuw was de stercategorie, voor jeugd met een beperking, waaronder leden van het G-team van VVZ. Samen met begeleider Frits Tampung legden ze enthousiast het parcours af, waarna ze allemaal als winnaars werden ingehaald. Alle deelnemers kregen een medaille mee naar huis. De nummers 1, 2 en 3 in de verschillende categorieën ontvingen daarnaast nog een beker uit handen van de burgemeester. De 7-jarige Li-Bo, die in de stercategorie meeliep, kreeg van Speel-0-theek Ketelbinkie, die haar 25-jarig bestaan vierde, een extra cadeautje; een gratis abonnement om een jaar lang speelgoed te lenen.

Volgens Sybrigje Westerhof, medeorganisator en tevens coördinator jeugdafdeling bij AVZ, werd er over het geheel genomen snel gelopen. “Ik zag het gelijk al: het weer was goed en de kinderen hadden zich heel goed voorbereid.” Youri Fransen en Him de Looper liepen zelfs een parcoursrecord op resp. de 2,1 en de 4 ,2 km. Alle uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl

DSC00151

 

United Cubs

Zoals gewoon bij de Mini Marathon was er een goed doel aan verbonden dat een link heeft met kinderen. Dit keer was dat United Cubs. “De kinderen liepen één op één voor kinderen in arme landen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om te kunnen sporten”, licht Sybrigje toe. “Dankzij de sponsoren en centrumondernemers kan de gehele opbrengst ten goede komen aan United Cubs.”  Er werd in totaal ruim 800 euro bijeengelopen. Daar zit ook geld bij van trainingen die belangeloos door trainers van AVZ zijn verzorgd. Jeroen Peters en Matthijs Pons, die United Cubs zaterdag vertegenwoordigden, lieten weten heel blij te zijn met de opbrengst. “Dankzij de inzet van deze kinderen kunnen we kinderen in Afrika een onvergetelijke sportieve dag bezorgen.”

Na de wedstrijd, waarbij iedereen winnaar was, kon de jeugd rond het Kerkplein verder kennis maken met diverse atletiekonderdelen, gepresenteerd door AVZ. Mede dankzij alle sponsoren, centrumondernemers, vele vrijwilligers, enthousiaste kinderen en ouders kan de organisatie terugkijken op een mooie en zeer geslaagde dag.

 

Bekijk ook: http://blikopzeewolde.nl/mini-marathon-bedankt-deelnemers-en-sponsoren/

http://www.zeewolde-actueel.nl/artikelen-week-19-2014/united-cubs-goede-doel-mini-marathon-2014

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *