United cubs cup maputo

De United Cubs Cup van start in Maputo

In Maputo (Mozambique) is afgelopen week een bijzonder toernooi gestart. Maar liefst veertien weken lang wordt daar een voetbalcompetitie gehouden, waar 120 kinderen zich met plezier sportief kunnen inzetten. De doelgroep? Jongens tot 14 jaar, die zelf niet de mogelijkheid hebben om bij een club te voetballen. Bijzonder mooi dus dat zij op deze manier betrokken kunnen worden in het plezier dat sporten met zich meebrengt.

Ongeveer een half jaar geleden werd er op dezelfde plek een zes weken durend toernooi voor 140 straatjongens georganiseerd. Dit was een groot succes en samen met de jongens werd de titel ‘United Cubs Cup’ bedacht voor het vervolgtoernooi, dat nu plaatsvindt op veld 10 de Novembro in de wijk Laulane. Dit in samenwerking met Centro de Encontro, een onafhankelijke NGO die activiteiten voor straatkinderen in Maputo organiseert. Het project is in 1994 opgericht door Rene Boezaard en in 2000 overgedragen aan de Mozambikaanse staf die hijzelf heeft opgeleid. De staf werkt samen met vele vrijwilligers.

In de United Cubs Cup zullen acht teams van vijftien spelers uit verschillende wijken van het district tegen elkaar strijden, zij spelen een volledige competitie. De trainers van deze teams zijn zelf jongeren uit de buurt, wat het extra speciaal maakt. De voetbalclub Leoes de Holanda (Leeuwen van Holland) zorgt voor de organisatie, United Cubs financiert het toernooi. De wedstrijden duren 2×20 minuten en de rondes eindigen natuurlijk met een mooie beker voor het winnende team, frisdrank en muziek!

Afgelopen zaterdag werd de eerste ronde afgesloten met een verrassende 7-0 overwinning van ‘Nederland’ tegen ‘Zuid-Afrika’. Er werd van tevoren op Facebook al druk gespeculeerd, maar een overwinning van deze omvang had niemand zien aankomen. We zijn benieuwd naar de rest van de resultaten in dit spannende toernooi. Wordt vervolgd!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *