Bestuur United Cubs breidt uit

De reis naar Nepal en Tibet zorgde voor een omslag. Toen Karin van Hooijdonk daar afgelopen zomer drie weken doorbracht om een vriendin op te zoeken, besloot ze vrijwilligerswerk te doen in een weeshuis. Daar besefte ze dat ze elke dag wel een glimlach op de het gezicht van kinderen wil laten verschijnen. Terug in Nederland zag ze het oproepje voor nieuwe bestuursleden voor United Cubs op Facebook. “Dat was de perfecte kans om niet langer toe te kijken en me actief in te zetten voor United Cubs en de kinderen in ontwikkelingslanden”, vertelt Karin.

Tijdens het WK van 2010 heeft ze vanaf de zijlijn de mannen gevolgd op hun reis naar Zuid-Afrika en de oprichting van United Cubs. Ze was actief bij de marketing associatie in Tilburg waar ook een aantal van de initiatiefnemers van United Cubs te vinden waren. Karin: “United Cubs is voor mij bijzonder omdat het sport gebruikt als toegang naar kinderen overal over de wereld. Sport is universeel, het verbroederd en zorgt voor ontspanning”.

Sport speelt ook in Karins eigen leven een grote rol. Waar ze vroeger veelal op de atletiekbaan en het voetbalveld te vinden was, beleeft ze nu veel plezier aan hockey en tennis. Naast de ontspanning die dit oplevert, is teamsport ook buiten het veld erg gezellig en goed voor de sociale contacten. “Mijn teamgenoten zijn mijn vrienden”, vertelt ze met een lach.

Over haar doel binnen United Cubs heeft Karin een duidelijk visie. “Vanaf jongs af aan heb ik de wereld willen verbeteren. Hierbij gebruik ik twee motto’s; een betere wereld begint bij jezelf en alle beetjes helpen. Met mijn bestuursfunctie bij United Cubs gebruik ik beide motto’s. Met mijn hands on mentaliteit wil ik graag bestaande en nieuwe ideeën omzetten in actie. Tevens wil ik graag volgend jaar zelf een toernooi gaan organiseren. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in en barst van de energie om aan de slag te gaan”.

Welkom, Karin!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *