United Cubs Cup / mini WK in Maputo, Mozambique

Voor de derde keer hebben we een voetbaltoernooi  georganiseerd voor jongens onder de 14 jaar uit de arme buurten van de stad Maputo in Mozambique. We hadden gerekend op een stagair uit Nederland als coordinator maar dat ging niet door. Dus hebben we een alternatief plan bedacht. De vier teams uit de wijk Romao en de vier teams uit wijk Laulane organiseerden de groepsfase zelf. Dus de trainers en elftalleiders moeten zelf de velden uitzetten en de wedstrijden fluiten. Dat lukte erg goed. Er werd met volle overgave gespeeld. De teams bestonden uit oude teams die al eerder hadden meegedaan en twee nieuwe teams H10 FC en Borussia de Romao FC en die kregen de nieuwe voetbaluitrusting. De andere teams hadden in de vorige toernooien al voetbaluitrusting gekregen.
In de groep Romao wist Fogo FC de eerste plaats te bemachtigen. De tweede plaats was voor Romao FC. De derde plaats voor Mahotas FC en Borussia de Romao FC belandde helemaal onderaan met 0 punten. In de groep Laulane was de stand 1. Franca FC 2. Holanda FC 3. Alemanha FC en als laatste met 0 punten H10 FC. Het blijkt dat de teams die al eerder meededen een veel hoger niveau hebben dan de de nieuwe teams. Dit komt omdat ze na en toernooi door blijven trainen.
Er werd besloten om de halve finale en finale op een dag te laten spelen. De eerste 2 teams van iedere groep plaatste zich voor de halve finale. Eerst speelde Holanda FC tegen Fogo FC en die won Holanda FC met gemak met 6-0 en daarna de spannende wedstrijd Romao FC tegen Franca FC. Uiteindelijk wist Franca FC met moeite met 1-0 te winnen.
Na een rustpauze met een drankje en een hapje gingen we verder met de strijd om de 3/4 plaats tussen Romao FC en Fogo Fc die Romao wist te winnen. Vervolgens de grote finale tussen Holanda FC en Franca FC. De wedstrijd was leuk om naar te kijken en lange tijd was niet duidelijk wie er zou winnen maar uiteindelijk wist Franca FC met 1-0 te winnen.
Direct daarna werden de bekers uitgereikt door coordinator Paulo die zo vriendelijk was alles te organiseren. Het uitzetten van het veld, alle wedstrijden op de finaledag fluiten en de prijsuitreiking.
Namens alle spelers en vrijwilligers nogmaals een woord van dank aan jullie organisatie voor jullie financiele steun.