GetOn Sportsweek in Pretoria groot succes!

Eind juni vond in Pretoria, Zuid-Afrika de GetOn Sportsweek plaats. Een meerdaags toernooi voor bijna 200 kinderen dat georganiseerd werd door United Cubs vrijwilligers Suzanne Simons en Leonie Glatzhofer en Stichting GetOn. Een sporttoernooi was een ongekend succes en willen dan ook Suzanne, Leonie en alle betrokken partijen bedanken. Hieronder het verslag van de dag.

Verslag van GetOn:

Van 26 tot en met 29 juni 2013 organiseerde het GetOn Skills Development Centre in Pretoria West in samenwerking met Stichting GetOn haar allereerste sportweek. Dit drie dagen durende evenement was georganiseerd voor de studenten en oud-studenten van het GetOn Skills Development Centre en kinderen uit de naburige gemeenschappen, waaronder de kinderen van de studenten en de kinderen van het Mokgaetsi Day Care Centre in de informele nederzetting Brazzaville in Atteridgeville. Bijna 200 studenten en kinderen uit de sloppenwijken rondom Pretoria West hebben deze drie dagen genoten van allerlei soorten sport en spel, zang, dans en natuurlijk een goed verzorgde lunch.

geton1

Het onderdeel Life Skills speelde een sleutelrol in deze sportweek, omdat GetOn van mening is dat gebrek aan discipline en het ontbreken van rolmodellen de belangrijkste oorzaken zijn van geweld, diefstal en vandalisme in de gemeenschappen. Door middel van sport, spel en drama probeerden de staf en vrijwilligers de kinderen en studenten de zo belangrijke Life Skills als doorzettingsvermogen, vertrouwen, eenheid, samenwerking en respect aan te leren en toe te passen.

GetOn streeft ernaar haar studenten mentaal en fysiek te ontwikkelen tot gezonde jong volwassenen, zodat zij toekomstige leiders en ambassadeurs kunnen worden, die hun omgeving op een positieve manier zullen beïnvloeden.

geton2

Deze sportweek werd mede mogelijk gemaakt door sponsors als Jens BV en United Cubs, een Nederlandse organisatie die door het organiseren van sport- en spelevenementen in ontwikkelingslanden een glimlach op het gezicht van kinderen wil toveren.

Stichting GetOn hoopt dat, mede met uw hulp, wij deze sportweek tot een jaarlijks terugkerend evenement kunnen maken.

Graag bedanken wij iedereen die deze drie dagen mogelijk heeft gemaakt: donateurs, staf van het GetOn Skills Development Centre, vrijwilligers, in het bijzonder Suzanne Simons en Leonie Glatzhofer, en onze sponsors!

Geton 3

Bron: http://www.stichtinggeton.nl/

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *