Trots en een glimlach in India!

Afgelopen zondag 3 maart heeft in Pondicherry (India) een sport en spellen toernooi plaatsgevonden voor 80 weeskinderen. Savita de Backer en Julia Mientjes hebben de organisatie op zich genomen. Een geweldige dag! Lees hieronder het verslag geschreven door Savita en Julia.


Zaterdag 2 maart (Savita)

Met behulp van het kindertehuis waar ik een tijdje verblijf zijn Julia en ik een tijdje geleden begonnen met het organiseren van een sportdag. We hebben veel contacten gelegd en we moesten ons best doen om goed uit te leggen wat we wilden: Volleybal? Nee, dat kennen de kinderen niet, misschien beter een spel dat ze wel kennen? We leggen het gewoon uit, zo moeilijk is het niet, en: we hebben een simpele versie ervan. We hadden de sportdag uitgedacht en gingen met een boodschappenlijst de stad in: waar kun je in hemelsnaam een fietspomp kopen? Ja, in de fietsenwinkel, maar waar zijn die? Lichtelijk opgegeven liepen we richting een Vietnamees restaurant. Ik keek op en zag allemaal fietsen staan: Ja joepie!! Toch gevonden. Het was spannend, want we hadden niet zo heel veel tijd meer. Op de laatste dag nog wat dingen gekocht en alle certificaten ondertekend: de dag mocht beginnen!

UnitedCubsSportsEvent_0103

UnitedCubsSportsEvent_0006

Zondag 3 maart (Julia)

De dag begon om 9 uur. Langzamerhand komen de busjes van de weeshuizen omstebeurt het terrein op gereden met verwachtingsvolle kinderen er in. De 80 kinderen worden gevraagd nog even bij het busje te wachten terwijl de vrijwilligers en begeleiders van het weeshuis overleggen over het programma van de dag. Er zijn 5 sporten: Cricket, Volleybal, Slagbal, Estafette en Voetbal. Daarnaast hebben we nog leuke spelletjes voor de kleinste kinderen. Om 11.30 gaan we dan wat drinken en om 12:30 is er lunch. De lunch was heerlijk en bestond – zoals verwacht – uit rijstmix. Na de lunch hebben we alle materialen gewoon op het terrein gelegd en hebben de kinderen vol enthousiasme vrij gespeeld met wat er was. We hebben nog een paar spelletjes gedaan zoals het Indiase “Lemon Game”, en wat andere traditionele Indiase spelletjes. Om 2 uur hebben we alle kinderen verzameld voor ijsjes – jom jom jom – en daarna klaar gemaakt voor het laatste spel. We hebben ze tegenover elkaar gezet in twee rijen van 30, en iedereen kreeg een waterballon. Eerst maakten we een foto van alle kids met een waterballon, en toen ze de que kregen om te gooien en maakten we nog wat foto’s. Daarna brak er natuurlijk een lang watergevecht uit waar de kinderen gilden en brulden van pret. Na het watergevecht renden we een rondje om het veld om de kinderen droog te krijgen, en klaar voor het overhandigen van de certificaten. De trots en het zelfvertrouwen wat de kinderen krijgen van zo’n certificaat was geweldig om te zien en precies wat deze kinderen nodig hebben!

UnitedCubsSportsEvent_0027

UnitedCubsSportsEvent_0130

Savita de Backer en Julia Mientjes (Amaidi)

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *