Één en al plezier en sportiviteit op de Feyenoord Football Academy in Fetteh (Laura, Fetteh)

Na een hoop geregel en wat Ghanese strubbelingen kon het voetbaltoernooi in Fetteh in Ghana plaatsvinden. Vier teams van vier verschillende weeshuizen uit de omgeving (omliggende dorpen) namen deel aan de dag. Tijdens mijn verblijf in Ghana (tot nu toe 2 maanden) heb ik gewerkt in 1 van de weeshuizen. Hieruit is het plan ontstaan om de kinderen een fantastische dag te laten beleven. De kids in het weeshuis komen nooit in aanraking met andere kinderen en we wilden ze een dag weg van alle dagelijkse problemen geven.

De Feyenoord Football Academy in Fetteh leek me een goede locatie. Dat bleek makkelijk geregeld doordat de belgische manager het een erg leuk initiatief vond. De extreem luxe locatie met een geweldig voetbalveld was voor de kids alleen al een geweldige ervaring. Sommige kindjes zaten zelfs liever met het kunstgras te spelen dan dat ze met de wedstrijd bezig waren!

De dag begon wat chaotisch toen we een telefoontje kregen om half 8 dat het eerste team gearriveerd was. Oei, wij dachten dat Ghanese tijd voor vertraging ging zorgen maar ze waren zo fanatiek dat dit team er 2 uur te vroeg was. Wij waren onderweg om de lunch op te halen (die om half 8 klaar zou zijn), die natuurlijk wel op Ghanese tijd klaar was. Uiteindelijk waren om 10 uur alle kids aanwezig, helemaal klaar om te spelen. De weeshuizen zouden voor kids tussen 6 en 10 jaar zorgen. Maar er bleek een erg groot verschil in fanatisme en ervaring te zijn tussen de teams. Dit zorgde uiteindelijk juist voor een gezellige bedoening.

fetteh_IMG_5502-768x1024

De eerste wedstrijd begon erg spannend met fanatieke jongens en fanatieke coaches. De wedstrijden erna waren van een wat speelser niveau maar dat maakte het des te leuker. Met z’n alle achter de bal aan, eentje die met gras speelt en een paar die de waterzakjes veel interessanter vonden. De kinderen konden het erg goed met elkaar vinden. Zelfs toen er bij 1 team een paar spelers wilden rusten maakte de andere teams maar al te graag voor wat invallers. Erg veel sportiviteit dus!

Tussen de wedstrijden door werd de lunch geserveerd. Een bakje rijst met kip en wat groente, een groot feestmaal voor de meeste! Ze kregen er zelfs frisdrank bij wat voor de meeste helemaal uniek is.

fetteh_IMG_5672-1024x768

Al met al was de dag een heel groot succes. Het Nyamekye Orphanage heeft uiteindelijk gewonnen. Niet geheel onverwacht aangezien dit team aan kwam in officiele tenues, 14 wisselspelers had en erg gedreven was. De andere kinderen waren desondanks niet minder vrolijk aan het einde van de dag. Vooral het moment dat ze zagen dat elk kind een medaille kreeg zorgde voor heel veel stralende gezichtjes. Vandaag een aantal van de jongens nog gesproken en ze zijn nog steeds erg trots op hun medaille ondanks dat zij niet 1 keer gewonnen hadden!

fetteh_IMG_5659-1024x768

De kinderen hebben een dag gehad die ze niet gaan vergeten. Alle vrijwilligers meegekomen van de weeshuizen, vonden het fantastisch om te zien hoe hun kindjes genoten van de dag en straalden van geluk. Ze waren het middelpunt van belangstelling de gehele dag en dat is waar we de kindjes blij mee maken, aandacht doet veel voor hen. Voor de weeskindjes is het niet mogelijk uit de dagelijkse sleur te komen en dankzij OKF hebben zij de dag van hun leven beleefd!!

– Laura van der Heijden

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *