3rd Orange Lion Cup begin november

Na alweer bijna twee maanden in het zonnige Rio de Janeiro is weer tijd voor een update. De eerste tentamenperiode is begonnen, dus dat zorgt voor de nodige stress, maar aan de andere kant gaat de Portugese taal steeds vlotter. Duidelijk wordt ook dat Rio sport (voornamelijk voetbal) ademt en het is dan ook niet gek dat 2014 (WK voetbal) en 2016 (Olympische Spelen) hier belangrijke jaren zullen worden. Overal in de stad zijn voetbalveldjes, outdoor gyms en hardloopparcours aangelegd. Inmiddels heb ik ook mijn favoriete voetbalclub gekozen (Vasco da Gama) en heb ik een bedroevende wedstrijd tegen Flamengo bezocht. Het niveau deed niets af aan de indrukwekkende sfeer en de luidruchtige supporters die de wedstrijd ervaren alsof hun leven ervan afhangt.

Langzamerhand begin ik ook een leuk team om mij heen te vormen, dat mij gaat ondersteunen om de 3rd Orange Lion Cup een waar succes te maken. Mijn twee Braziliaanse huisgenoten en een Franse studiegenoot zullen nauw betrokken zijn. Afgelopen vrijdag hebben we met een aantal mensen van IBISS (samenwerkende organisatie in Rio de Janeiro) de favela Villa Aliança bezocht. Duidelijk is dat een wijk als deze totaal los van de rest van de samenleving wil leven en eigen wetten en regels heeft. Overal zijn sporen van het vele geweld zichtbaar, maar toch zijn alle mensen erg vriendelijk en geïnteresseerd in onze organisatie. Na een rit door de wijk hebben we het grootste trainingscomplex van IBISS bezocht. Ondanks dat dit de warmste en meeste droge streek van Rio de Janeiro is, lag het veld er prima bij. Dit zal tevens de lokatie zijn waar ons toernooi zal plaatsvinden. Begin november zullen acht verschillende teams van acht verschillende scholen in de buurt het hier tegen elkaar opnemen tijdens de 3rd Orange Lion Cup.

De komende weken zullen in het teken staan van alle extra voorbereidingen om deze dag een waar feest te maken. Zo zullen er naast het voetbaltoernooi (educatieve) spellen worden georganiseerd, kan iedereen genieten van heerlijke churrasco en hopen we dit alles te kunnen doen onder begeleiding van een goede samba en mooi weer.

Binnenkort een nieuwe update!

Abraços, Joeri

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *