Dance baby dance tijdens toernooi in Swaziland

In samenwerking met United Cubs heeft het Graduates Development Program van Aureus uit Amsterdam een sporttoernooi georganiseerd in Swaziland. Lees hier hun verslag van de dag:

Het leukste van de middag was toch wel het enthousiasme en de glimlach van de kinderen. We werden allemaal warm onthaald door 3- tot 5-jarigen kinderen die op het schooltje zaten. Ze namen ons mee naar een grote cirkel, waarna iedereen zichzelf voor stelde op basis van een Engels liedje. Waar ze toen misschien nog wat verlegen hun naam opnoemden, verdween de verlegenheid vervolgens volledig toen het volgende onderdeel van de middag begon: dansen.

We hebben het geprobeerd, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat deze kids ons er volledig uit hebben gedanst. De een was een heuse b-boy, de ander paradeerde met veel karakter de cirkel rond onder het geroep van de rest van de klas: DANCE BABY DANCE.

Nadat we ons verlies hadden geaccepteerd gingen we verschillende spelletjes doen. Van touwtje springen tot voetballen tot bekers omver gooien: het ging alle kanten op, maar dat maakte het niet minder leuk. Het was gaaf om te zien hoeveel energie de kinderen hadden.

We hadden van tevoren kleine voetballen en springtouwen gehaald die gesponsord werden door United Cubs, en deze werden meteen goed gebruikt. De ballen vlogen alle kanten op, maar toen we vertelden dat ze hun nieuwe speelgoed ook naar huis mochten nemen, was het feest helemaal compleet.

Na het sporten hebben we nog samen geluncht met de kinderen, waarna ze met hun nieuwe spullen zelf naar huis gingen. Sommige bleven nog even achter voor een laatste high-five, en daarmee kwam een ontzettend leuke middag tot zijn einde!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *