Verslag toernooi Maputo

Maputo 8 februari 2014. De dag dat het tweede Armando Sá United Cubs voetbaltoernooi is gehouden. Locatie: Estadio Primero de Maio in de wijk Maxaquene.

 

 

 

’s Ochtends om 6 uur kreeg ik te horen dat de shirtjes niet waren geleverd, er was geen brood gekocht en de 60 kippen waren niet bij de koks afgeleverd. Lekker begin van de dag. Hierdoor was de organisatie wat vertraagd en arriveerden we een half uurtje te laat. Gelukkig was Armando wel op tijd zodat hij de ontvangst van de kinderen op zich kon nemen. Na een enorme plensbui, wat symbolisch was voor het begin van de dag, kon uiteindelijk het toernooi van start gaan. De stroeve start maakte al gauw plaats voor waar het allemaal om draait: ‘Play for a smile’.

De teams waren al gemaakt door de coaches en de kids hadden al getraind voor deze dag, en dat was te zien! Om half negen vond de aftrap plaats van de eerste wedstrijd. De kinderen waren fanatiek, competitief, te gefocust op de overwinning om die glimlach tijdens de wedstrijd te tonen, maar het plezier straalde tussen de wedstrijden door, van de gezichten van de kinderen af!

8 teams van 11 spelers streden de de gehele dag om het kampioenschap. De grote toestroom van de toeschouwers zorgden er voor dat de kinderen het maximale uit de wedstrijd wilden halen. Het was een lange ochtend; veel wedstrijden en met uiteindelijk de kinderen uit de wijk Maxaquene als winnaar. Zou het thuisvoordeel een rol hebben gespeeld?

Na het succesvol verlopen voetbaltoernooi en de warme maaltijd tussen de middag, werden de 88 kinderen per bus naar Waterworld vervoerd. Hier hebben ze genoten van de glijbanen en stroomversnellingen van het park en hier vond na afloop de prijsuitreiking plaats.

Rond 7 uur in de avond zat het er voor de kids op. Een lange, vermoeiende maar zeer geslaagde dag. De kinderen hebben ontzettend genoten van het voetbal en het zwemmen. Een dag om nooit meer te vergeten. Hoe zal de derde editie van dit toernooi verlopen?

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *