United Cubs is opzoek naar vrijwilligers!

United Cubs is opzoek naar vrijwilligers die een sporttoernooi willen organiseren in Kenia, Cambodja of Zuid-Afrika.

KENIA

Helemaal in het westen van Kenia, bij de grens met Oeganda, ligt het dorpje Kimilili. Hier werd in 2010 het allereerste sporttoernooi van United Cubs (toen nog Orange Kids Foundation) georganiseerd. We werkten toen (en nu nog steeds) samen met IcFEM, een lokale NGO die zich richt op community development. De kinderen in Kimilili weten nog precies hoe geslaagd het toernooi in 2010 was: toen we in het voorjaar van 2013 terugkeerden liepen ze nog steeds trots in de sportshirtjes rond. De toernooien in Kimilili zijn zo’n succes dat we hier zo snel mogelijk weer terug willen keren. Ga jij voor United Cubs naar Kenia om je eigen toernooi te organiseren? Neem contact met ons op en we bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hier vind je meer informatie hoe vrijwilligen voor United Cubs in z’n werk gaat.

CAMBODJA

In Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, heeft United Cubs afgelopen zomer voor het eerst een toernooi georganiseerd. Onze vrijwilliger deed dit in samenwerking met de lokale NGO World Wide Children Farms, die weeskinderen opvangt en die haar roots in Nederland heeft. Er is zelfs een volleybalnet opgehangen bij het weeshuis waardoor de kinderen nu wanneer ze willen tegen elkaar kunnen spelen. Maar wat is er nu mooier dan een echte competitiedag waaraan zoveel mogelijk kinderen mee kunnen doen? Wij vinden deze plek zo gaaf – en het eerste toernooi zo geslaagd – dat we er het liefst zo snel mogelijk weer een sporttoernooi organiseren. Zie jij het zitten of heb je al plannen om naar Cambodja te gaan voor de organisatie van het tweede toernooi? Laat het ons weten! Hier vind je meer informatie hoe vrijwilligen voor United Cubs in z’n werk gaat.

ZUID-AFRIKA

Onze partnerorganisatie GetOn is gevestigd in Pretoria, Zuid-Afrika, en runt daar een school voor jonge Zuid-Afrikanen, om ze klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Het succes is overweldigend: 7 op de 10 studenten vindt na de opleiding binnen de kortste keren een baan. Afgelopen juni heeft United Cubs in samenwerking met GetOn en twee vrijwilligers iets heel moois neergezet: een 3-daags sporttoernooi voor kinderen van 2 tot 15 jaar uit de omgeving van Pretoria. Ook de studenten van GetOn waren van de partij. Sporten geeft kinderen en jonge studenten plezier, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. We werken nauw samen met GetOn en je zult de mogelijkheid krijgen om samen met de mensen daar het toernooi te organiseren en begeleiden. Wil je meer weten over wat er mogelijk is, benader ons dan! Hier vind je meer informatie hoe vrijwilligen voor United Cubs in z’n werk gaat.

ANDERE PLEK?

Je kunt ook zelf een ontwikkelingsland kiezen waar je graag een toernooi wilt organiseren. Breng ons op de hoogte van je plannen en wie weet kun je met onze financiële en organisatorische ondersteuning binnenkort een sporttoernooi op poten zetten in het buitenland.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *